Call for proposal

[vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_icon icon_fontawesome=”fas fa-handshake” color=”orange” size=”xl” align=”center”][vc_custom_heading text=”Request for consultancy services” font_container=”tag:h2|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]ABSL Albania opens Call for Fiscal and Legal Analysis for the 1st business sector report of ABSL Albania, supported by Risi Albania   The main objective for this request is to offer expertise about legal and fiscal the business enabling environment that regulates the operations of the business […]

Formular Aplikimi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ky formular shërben për zhvillimin e praktikave mësimore ose praktikave të punës pranë organizatës Albanian Business Servies Association-ABSA. Ofrimi i vendeve të këtyre praktikave është për Studentët e Fakultetit të Biznesit të Universitetit “Aleksandër Moisiu” pranë bizneseve anëtare të organizatës dhe biznese të tjera të sektorit të shërbimeve. Ky program praktikash është ndër nismat që […]

Më afër tregut të punës: marrëveshje e parë me Fakultetin e Biznesit të Universitetit “Aleksandër Moisiu”, Durrës

Aplikmi i njohurive në  tregun e punës dhe ajo që mësohet në shkollë, apo universitet shpesh herë kanë shumë diferencë. Kjo diferencë ka krijuar një hendek ndërmjet punësimit dhe shkollimit ku dhe punëmarrës dhe punëdhënës shprehin nevojën e mundësivë për të adresuar këtë problem jetik. Nisur nga bisedime dhe konsultime me anëtarët e saj, ABSA […]

ABSA takes part in the most important event for the SMEs in Europe- SME Assembly 2020

ABSA takes part in the most important event for the SMEs in Europe- SME Assembly 2020

Albanian Business Service Association-ABSA participated in the SME Assembly 2020, held online in two days in 16 and 17 of November. This yearly event is considered as one of the most important for the medium-size enterprises (SMEs) in Europe. This event featured expertise from various fields, decision makers as panelist combined with interactive workshops and […]

THIRRJE PER SHPREHJE INTERESI

Open Call

Albanian Business Service Association (ABSA) hap thirrjen për shprehje interesi drejtuar bizneseve që merren me teknologjinë X Reality(XR), Virtual Reality (VR) ose Augmented Reality (AR). ABSA është një organizatë e pavarur jo qeveritare, jo politike dhe jo-fitimprurëse e cila operon në sektorin e Shërbimeve të Biznesit në formën e anëtarësisë dhe që synon të përfaqësojë […]

Takim informues dhe trajnues për gazetarët mbi zhvillimin e BPO në Shqipëri.

Edlira Muedini, Menaxhere Projektit RISIAlbania  Promovimi i punësimit të të rinjve sidomos për pjesën e bizneseve. BPO ka një potencial të lartë për zhvillimin ekonomik në Shqipëri. Ne kemi një ekspertizë ndërkombëtare për ndryshimin e perceptimit mbi sektorin BPO në Shqipëri. Synimi i projektit është që të promovohen vende pune për të rinjtë femra dhe […]

Siguria dhe Shëndeti në Punë

Në ditën ndërkombtare të sigurisë dhe shëndetit në punë , këtë vit është një nga elementët më të lakuar si pasoj edhe të Pandemisë Covid19 e cila në shumë aspekte ka thyer standartet e vendosura deri më sot . ABSA , si  një organizatë e bizneseve që ofrojnë shërbime të deleguara , në një ndër […]

Deklaratë për shtyp

Duke qenë se kriza e pandemisë botëore të COVID-19 është duke u zhvilluar më tepër, aspekte jetike të ekonomisë janë duke u vendosur përballë krizës së falimentimit. Një nga sektorët jetik që gjeneron punësim të konsiderueshëm për Shqipërinë është sektori i BPO (Proceset e Transferueshme të Biznesit), ku përfshihet Telekomunikacioni, Outsourcing, Call Center ,etj. ABSA […]